Hart voor een kind

Onze kinderen zijn kwetsbaar.  

Soms worden hun stemmen en interesses niet gehoord of niet serieus genomen.  

Zij kunnen hun omgeving of omstandigheden waarin zij geboren worden en opgroeien niet kiezen..

Elk kind zou de mogelijkheid moeten krijgen om te leren, spelen, zingen en dansen om de mooie persoon te worden die ze willen zijn.

Hart voor een kind is ons programma waarmee we in Jamaica de kinderen helpen om om in school te blijven en de nodige educatie te krijgen.  

Vaak is het geld er niet om het lunchgeld te betalen en kunnen de kinderen niet naar school.  Wij werken daarom samen met sponsorouders die hun steentje financieel bijdragen zodat hun sponsorkind de nodige educatie en ontwikkeling krijgt. Het onderwijs is gratis in bepaalde scholen in Jamaica maar de ouders moeten het uniform, schoolschoenen en lunchgeld per dag voorzien.  Concreet is het zo dat het lunchgeld momenteel op ongeveer 30 euro per maand komt voor een kind maar elk bedrag is welkom, indien u een kleinere bijdrage sponsort, legt Kris Kross Jamaica vzw de rest van het lunchgeld bij.

Het geld gaat rechtstreeks naar de school zodat ik weet dat het geld naar de nood van het kind gaat.  Ik sta ook nauw in contact met de ouders van de kinderen zodat we alles nauw kunnen opvolgen.  De ouders sturen regelmatig een foto of filmpje door van de kinderen, dat ik dan doorstuur naar de sponsorouders.

Van dit project plaatsen we geen foto's online, omwille van de privacy van de kinderen en hun familie.

Het is prachtig om te zien dat 4 van onze Belgische sponsorouders hun kindje in Jamaica ook reeds bezocht hebben.  We maken dit mogelijk na overleg met de ouders.

De transparantie is zeer belangrijk, uw hulp gaat rechtstreeks naar de educatie van het kind.

Met een maandelijkse bijdrage kan jij ook een kind helpen om een mooiere toekomst tegemoet te zien.

Wil je graag een kind sponsoren? 

Stuur ons een mailtje voor meer info of om een kindje te sponsoren: [email protected]